torek, 2. april 2013

Kako narediti spletno trgovino

Koncept, kako narediti spletno trgovino vsebuje več stvari, ki jih pri načrtovanju naše spletne prodaje ne smemo zanemariti. Pa poglejmo najpomembnejših 5 nasvetov, kako narediti spletno trgovino:

1) Že veste, kaj boste prodajali?

Prodajal bi na spletu. Prodajala bi prek spleta. Ampak... Potem se največkrat stvari ustavi... Že veste, kaj boste prodajali? Kdo so vaši kupci? In kdo vaši poslovni partnerji?

2) Imate primerno infrastrukturo?

Dobre spletne trgovine brez primerne infrastrukture ni. Obstajajo ti. "na roke napisane" trgovine, obstajajo oskubljene spletne trgovine "v oblaku" (roko na srce, z brezplačnimi izvedbami trgovin lahko pričnete trgovati že sedaj), ali pa posežete po kompleksnih spletnih trgovinah, ki ponujajo še kaj več kot le sliko izdelka in ceno (ter proces nakupa)

3) Pa izdelke, boste osveževali?

Ko delate spletno trgovino, nikar ne pozabite na osveževanje izdelkov v sami trgovini. Saj ne želite, da bi ljudje npr. poleti (več kot je običajno) kupovali zimsko garderobo.

4) Konkurenčne cene

Potrošniki smo postali čedalje bolj pozorni na cene, ki jih najdete v slovenskih (in tujih) spletnih trgovinah. Zato imejte konkurenčne cene, dobro ponudbo in odlične vzporedne dejavnosti (ne pozabite na hitro dostavo, odzivnost na elektronskih naslovih ali družbenih omrežjih.

5) Spletna trgovina je dober posel

In v tolažbo, spletna trgovina je lahko dober posel. Če zaupate pravim, vam lahko uspe hitreje, kot ste mislili.

Primer spletne trgovine

Ni komentarjev:

Objavite komentar